10+1 marketing, SEO, és honlapfejlesztési tipp, ötlet, amikkel céged, és honlapod sikeresebb lehet:

1. Honlap készítésekor ügyeljetek arra, hogy a fontos információk, akciók ne szerkesztett plakátként, képen szövegként kerüljenek fel, hanem szigorúan szövegként, ami mellé persze kép lehet illusztráció. Nagyon fontos, hogy a Google nem tudja indexelni a képeken található szövegeket. Így a keresőben senki nem fog rátalálni arra, amit pont a legfontosabbnak tartasz.

2. A honlapra felkerülő képek minősége ne 12-es legyen, hanem 9-es, lényegesen kisebb fájlméretet, ezáltal gyorsabb honlapot kapunk, amit a Google szeret 🙂 Közben pedig a szem által nem érzékelhető a minőségi romlás.

3. Minden honlapra felkerülő kép alternatív címét adjátok meg, a Google ezt is indexeli, organikus helyezéseteket javítja.

4.Hirdessetek egyszerre több csatornán, hiába produkál valamelyik gyengébben, ne hagyjátok abba, hiszen a sikeres végeredményhez mindegyik együtt kell, úgy mint egy italos estén, a végeredményt nem az első sör, és nem is az utolsó pálinka, hanem az összes ital együtt hozta meg 🙂

5. Építsetek be a honlapotok minden menüpontjába re-marketing kódot, gyűjtsétek a látogatói listát, amit később egy-két hét/hónap műlva megcélozhattok nagyon szofisztikáltan, és ezáltal roppant eredményesen.

6. Google adwords hirdetéseknél figyeljétek a minőségi mutatót, sok pénzt spórolhattok meg a minőségi mutató javításával. “Legyőzhetitek” a konkurenciát, ha ő 200 Ft-ot tesz fel egy kulcsszóra Ti pedig csak 60 Ft-ot!

7. Figyeljétek a honlapotokon történő viselkedést, használjatok hőtérképet (heat map), ami megmutatja, hogy hova kattintanak a látogatók. Lehet, hogy az általatok fontosnak vélt felületek teljesen kiesnek a látogatók “szemszögéből”.

8. Használjátok a Youtube-ot, készítsetek saját csatornát, és első körben akár telefonnal vegyétek fel, hogy készül a terméketek, mit nyújt a szolgáltatásotok.

9. Hirdessetek Youtube-on, olcsó, és nagyon sok embert lehet elérni vele.

10. Facebook hirdetéseknél próbáljátok ki a saját hírlevél adatbázisotokat célközönségként, lényegesen hatékonyabb szokott lenni, mint a random célzás.

+1. Írjatok PR cikket a szolgáltatásotokhoz, terméketekhez kapsolódóan, és keressetek olyan oldalakat, ahova fel lehetne tölteni. Például, ha harisnyát árulsz, női portálra írj őszi harisnyadivatról, és utána linketesd be a saját honlapodat.

Comments are closed.