Mi az a ..?

Röviden tömören, ahogy mindenki érti 🙂

PPC kampányok

A pay per click’ (rövidítve PPC) (fizetés kattintásonként) egy hirdetési szolgáltatás, amelynél a hirdető azokért a reklámmegjelenésekért fizet, amelyek után a felhasználók a hirdető weboldalára érkeznek. Ilyen például a Google Adwords, illetve a Facebook hirdetési rendszere. Általad meghatározott célközönségre, irányítjuk a hirdetésed, amelyért annyit fizetsz, amennyit előre meghatározol. Mi pedig a pénzedből kihozzuk a legtöbb kattintást, és a legtöbb “vevőt”!


Konverzió

A marketing kampányok hatékonyságának egy lehetséges mércéje a konverzió. Azaz, hogy hány megcélzott látogatóból lesz vásárló. Például egy Google Adwords kampány napi 100 látogatót hoz az oldaladra, abból a 100-ból 2 belép arra a menüpontra, például szobafoglalás hoteleknél, amely neked a pénzt hozza, akkor 2 konverzióról beszélünk.


Google AdWords keresőmarketing

Az egyik legelterjedtebb kattintás alapon árazott hirdetési rendszer rengeteg célzási lehetőséggel és részletes riportokkal. Egy keresőmarketing kampány nem a kulcsszavakkal, hanem a stratégiával indul. Utána a PPC rendszerek, célzások, és kulcsszavak. Egy kampányt kezelni kell, folyamatosan igazgatni (hiszen a versenytársak is megteszik), mérni, és a számok alapján visszacsatolni. Komplexebb mint amilyennek elsőre tűnik.


Facebook PPC

A vezető közösségi oldal hirdetési lehetőségei sok fajta kampány kialakítását teszik lehetővé a brand építéstől kezdve az eladásig. Bizonyos esetekben akár pontosabb célzást is adhat a célközönség elérésére.


Remarketing

Sokakban él az a tévhit, hogy ha egyszer már kifizettünk pénz arra, hogy egy látogatót behozzunk weboldalunkra, akkor kár újra költeni rá. Pedig ez nem így van. A remarketing eszközökkel célozhatjuk a korábbi látogatókat, vagy esetleg olyanokat akik rájuk hasonlítanak (keresési, böngészési múlt, érdeklődési kör, stb) Számtalan bevált technika áll rendelkezésre, melyek között említésre méltó még a remarketing a keresőben (RLSA). Ha megismertük a látogatónkat, láttuk, hogy mit nézett a honlapunkon, akkor miután elment a honlapunkról, lépten nyomon a mi hirdetésünkkel fog találkozni, ami így igen hatékony lesz, ugyanis az érdeklődésének megfelelő a hirdetés.


YouTube hirdetések

A YouTube a világ piacvezető videó megosztója rengeteg látogatót mozgat meg napi szinten. A YouTube-on eltöltött idő alatt a felhasználók sokkal nagyobb koncentrációval vannak jelen, mint sok TV néző, akiknél sokszor csak háttérzajként szól egy műsor. Ezért ez egy nagyon hatékony felület lehet, készíts egy videót, csinálj egy csatornát, és hirdesd a videódat a célközönésgednek megfelelően.

Comments are closed.